Stravovanie zamestnancov vo vlastnom stravovacom zariadení v jednoduchom účtovníctve

Ako riešiť stravu zamestnancov v jednoduchom účtovníctve, ak sú zamestnaní priamo v reštauračnom zariadení a zamestnávateľ im poskytuje stravu (nekupuje stravné lístky)? Je správny postup, ak sa im spočíta strava za mesiac a jednotlivo každému zamestnancovi sa zrazí 45 % ako zo stravného lístka a táto suma sa uvedie ako zrážka vo výplatnej páske? Celá táto suma, ktorá je zrazená na výplatnej páske, sa postúpi účtovníčke a tá ju rozúčtuje na DPH a odvedie na výstupe? Výdavok sa reálne neúčtuje.

Dátum publikácie:18. 7. 2018
Autor:Ing. Eva Gášpárová
Právny stav od:1. 1. 2008

 

 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

Prihlásiť

 

 

Nemáte prihlasovancie údaje?

Ročný prístup si môžete objednať v našom e-shope:

Cena: 291,00 € s DPH

Výhody predplateného prístupu nájdete v časti O PORTÁLI

 

Chcete mať pravidelné informácie o novinkách a aktuálnej ponuke?

Prihláste sa na odber noviniek e-mailom!

Poznámky pod čiarou:


Autor: Ing. Eva Gášpárová

Súvisiace príklady z praxe

Súvisiace odborné články

Súvisiace právne predpisy ZZ SR