2 výsledky
Dátum publikácie: 30. 4. 2021
Autor: M.Sc. Ing. Kristína Žilínková
Právny stav od: 1. 3. 2021

Ako ma postupovať zamestnávateľ, ktorého hlavný predmet činnosti je poskytovanie stravovania pre iných, z pohľadu svojich zamestnancov, keď má záujem poskytnúť im stravné bezodplatne? Aký základ z kalkulácie ceny jedla má zamestnávateľ využiť pre výpočet ceny jedla pre zamestnancov,  aká suma by mala byť vykázaná vo výplate zamestnancov ako nedaňový príjem, keď cena jedla je pre vlastných zamestnancov nižšia? Ako má viesť evidenciu voči týmto zamestnancom? Čo môže okrem príspevku zo sociálneho fondu ešte znížiť cenu stravného pre zamestnanca?

Dátum publikácie: 3. 11. 2020
Autor: Ing. Eva Gášpárová
Právny stav od: 17. 4. 2020

Ak má zamestnávateľ Dohodu o poskytnutí finančného príspevku v rámci projektu "Prvá pomoc", žiadosť dáva len raz, ďalej dáva len výkaz. V prípade, že za niektorý mesiac "Prvá pomoc" vzhľadom na príjmy nepatrí, dáva prázdny výkaz alebo nič? Podobne je to aj u OČR „pandemické“. Ak už nemá dôvod žiadať OČR, dáva prázdny výkaz alebo nič, až kým nebude obdobie „Prvej pomoci“ ukončené?

Partner

Nastavenie súborov cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií. Ďakujeme.

Viac informácií.