Stravovanie zamestnancov vo vlastnom zariadení na prípravu stravy

Ako ma postupovať zamestnávateľ, ktorého hlavný predmet činnosti je poskytovanie stravovania pre iných, z pohľadu svojich zamestnancov, keď má záujem poskytnúť im stravné bezodplatne? Aký základ z kalkulácie ceny jedla má zamestnávateľ využiť pre výpočet ceny jedla pre zamestnancov,  aká suma by mala byť vykázaná vo výplate zamestnancov ako nedaňový príjem, keď cena jedla je pre vlastných zamestnancov nižšia? Ako má viesť evidenciu voči týmto zamestnancom? Čo môže okrem príspevku zo sociálneho fondu ešte znížiť cenu stravného pre zamestnanca?

Dátum publikácie:30. 4. 2021
Autor:M.Sc. Ing. Kristína Žilínková
Právny stav od:1. 3. 2021

 

 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

Prihlásiť

 

 

Nemáte prihlasovancie údaje?

Ročný prístup si môžete objednať v našom e-shope:

Cena: 291,00 € s DPH

Výhody predplateného prístupu nájdete v časti O PORTÁLI

 

Chcete mať pravidelné informácie o novinkách a aktuálnej ponuke?

Prihláste sa na odber noviniek e-mailom!

Poznámky pod čiarou:


Autor: M.Sc. Ing. Kristína Žilínková

Súvisiace príklady z praxe

Súvisiace odborné články

Súvisiace právne predpisy ZZ SR

Funkcie

Partner

Nastavenie súborov cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií. Ďakujeme.

Viac informácií.