Stravovanie zamestnancov vo vlastnom stravovacom zariadení v jednoduchom účtovníctve

Ako riešiť stravu zamestnancov v jednoduchom účtovníctve, ak sú zamestnaní priamo v reštauračnom zariadení a zamestnávateľ im poskytuje stravu (nekupuje stravné lístky)? Je správny postup, ak sa im spočíta strava za mesiac a jednotlivo každému zamestnancovi sa zrazí 45 % ako zo stravného lístka a táto suma sa uvedie ako zrážka vo výplatnej páske? Celá táto suma, ktorá je zrazená na výplatnej páske, sa postúpi účtovníčke a tá ju rozúčtuje na DPH a odvedie na výstupe? Výdavok sa reálne neúčtuje.

Dátum publikácie:18. 7. 2018
Autor:Ing. Eva Gášpárová
Právny stav od:1. 1. 2008

 

 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

Prihlásiť

 

 

Nemáte prihlasovancie údaje?

Ročný prístup si môžete objednať v našom e-shope:

Cena: 291,00 € s DPH

Výhody predplateného prístupu nájdete v časti O PORTÁLI

 

Chcete mať pravidelné informácie o novinkách a aktuálnej ponuke?

Prihláste sa na odber noviniek e-mailom!

Poznámky pod čiarou:


Autor: Ing. Eva Gášpárová

Súvisiace príklady z praxe

Súvisiace odborné články

Súvisiace právne predpisy ZZ SR

Funkcie

Partner

Nastavenie súborov cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií. Ďakujeme.

Viac informácií.